مدیریت مالی (Financial Management) چیست؟

امروزه در مدل‌های متنوع کسب و کار مدیریت مالی از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است که می‌توانید با درنظر گرفتن آن در واحد کسب و کار خود علاوه بر حفظ و کنترل سرمایه و بودجه، به افزایش سود و درآمدزایی برسید.

پس شما در ابتدا باید در مورد اینکه مدیریت مالی چیست؟ و در کسب و کار اینترنتی دارای چه جایگاهی است؟ آگاهی و اطلاعات کافی و لازم را کسب نمایید.

تعریف مدیریت مالی

مدیریت مالی که اغلب توسط مدیران کسب و کار استفاده می‌شود به این معنی است که افراد بتوانند با به‌کار بردن اصول و مفاهیم اقتصادی به شیوه‌ای درست و راهبردی، در حل مسائل تصمیم‌گیری مناسبی داشته باشند، بنابراین می‌توان گفت مدیریت مالی در واقع همان اقتصاد کاربردی است.

روش‌ها و شیوه‌های مدیریت مالی یک کسب و کار می‌تواند شامل به‌کارگیری سیاست‌هایی باشد که باعث می‌شود علاوه بر پیشرفت مالی یک اداره و سازمان، افراد و شرکت‌هایی که زیرمجموعه آن هستند نیز از سود خوبی بهره‌مند شوند.

بنابراین تعریف مدیریت مالی به زبان ساده یعنی برای موفقیت و پیشرفت در کسب و کارها از بهترین و مناسب‌ترین نقشه‌ها استفاده کنید.در واقع می‌توان گفت مدیریت مالی همان شیوه‌ها و تکنیک‌هایی است که برای برقرار کردن تعادل بین درآمد و مخارج یک فرد، خانواده یا حتی یک سازمان و شرکت از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

مجموعه کسب درآمد، پس‌انداز درآمد و سرمایه‌گذاری درآمد، مدیریت مالی را تشکیل می‌دهند که از آن‌ها به عنوان اصول مدیریت مالی هم نام برده می‌شود، و بنابراین می‌توان گفت مدیریت مالی بر پایه این سه اصل استوار است.

تعریف مدیریت مالی

در ایران رشته مدیریت مالی شامل کدام موضوعات است؟

یکی از بهترین رشته‌های آکادمیک هم در سطح جهانی و هم در ایران، رشته دانشگاهی مدیریت مالی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. افرادی که در رشته دانشگاهی مدیریت مالی فارق‌التحصیل می‌شوند، در زمینه‌های مختلفی مانند معاونت مالی در ادارات دولتی و خصوصی، ارزیابی اقتصادی پروژه‌ها، ارائه نمودن روش‌ها و شیوه‌های نوین مالی ، یا در بخش‌های مربوط به بیمه، بانکداری، بورس و …. مشغول به کار و فعالیت می‌شوند.

همچنین این افراد می‌توانند کسب و کارهای گوناگونی بر پایه یا مبتنی بر سرمایه را نیز راه‌اندازی و مدیریت نمایند و شغل پردرآمد با سرمایه کم داشته باشند. با توجه به اهمیتی که مدیریت مالی در اکثر کسب و کارها دارد، صاحبان این مشاغل باید در زمینه مدیریت کسب و کار خود نسبت به روش‌ها و شیوه‌های نوین و به‌روز مدیریت مالی آگاهی و اطلاعات کافی و لازم داشته باشند تا بتوانند آن‌ها را در کسب و کار خود بکار گیرند.

همچنین بخوانید:  18 دلیل مهم شکست کسب و کارهای اینترنتی

بنابراین سوالی که برای این افراد مطرح می‌شود این است که آیا حتما باید در زمینه مدیریت مالی تحصیلات دانشگاهی داشت؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت؛ اگر چه داشتن تحصیلات دانشگاهی در این رشته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛

اما امروزه با توجه به گسترش تکنولوژی و دسترسی اغلب افراد به اینترنت، دوره‌های آنلاین این رشته نیز در بسیاری از وب‌سایت‌های معتبر وجود دارد که جزوه مدیریت مالی را جهت فراگیری در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

همچنین در زمینه آموزش دوره‌های تخصصی مدیریت مالی نیز وب‌سایت‌هایی وجود دارند که افراد می‌تواند با مراجعه به آن‌ها و دانلود کتاب مدیریت مالی در این وب‌سایت‌ها، به صورت تخصصی این رشته را بیاموزند.

علاوه بر این افراد می‌توانند در دوره‌های مختلف مدیریت که توسط اساتید ماهر در بسیاری از آموزشگاه‌ها به صورت آزاد تدریس می‌شود، جهت فراگیری این رشته شرکت کنند .

دوره‌های مختلف مدیریت که به صورت آزاد تدریس می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • دوره‌های مدیریت مالی و حسابداری
  •  دوره‌های مدیریت تخصصی
  •  دوره‌های یک ساله مدیریت بازاریابی فروش
  •  دوره‌های مدیریت کیفیت و ….

رشته های مدیریت مالی

درآمد رشته مدیریت مالی چگونه است؟

افرادی که فارق‌التحصیل رشته مدیریت مالی بوده و در یک شرکت یا سازمان به عنوان مدیر مالی مشغول به فعالیت و کار هستند، از درآمد نسبتا مناسبی نسبت به دیگر مشاغل و کسب و کارها برخوردار هستند.

البته هرچه تجربه کاری افراد بیشتر باشد، به همان میزان درآمد بالاتری خواهند داشت. معمولا به طور میانگین می‌توان بیان نمود که درآمد یک مدیر مالی از 5 تا 20 میلیون در ماه می‌تواند متغییر باشد.
اگرچه این ارقام کلی هستند، اما میزان آن بستگی به عواملی از جمله شهرهای مختلف، بزرگ یا کوچک بودن سازمان یا شرکتی که فرد به عنوان مدیر مالی در آن کار می‌کند و همچنین سابقه و تجربه کاری او داشته و می‌تواند متغییر باشد.

مدیریت مالی بد

مدیریت مالی مشکلیه که خیلی ها در کسب و کار باهاش مواجهن و علتش چیزی نیست جز نداشتن مدیریت!! وقتی هزینه هات رو مدیریت نکنی کلی پول خرج میکنی بدون اینکه ازش لذتی ببری و بدون اینکه اصلا متوجه شی چیکار کردی!!

تو این کلیپ از راهکاری برای حل این مشکل گفتیم؛ و معرفی یک اپلیکیشن خوب که در زمینه مدیریت مالی کمکتون میکنه!!

[wonderplugin_video videotype=”mp4″ mp4=”https://aspb16.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/2235d6be669052b27bc34b306b132d4821747154-720p.mp4″ webm=”” poster=”” lightbox=0 lightboxsize=1 lightboxwidth=960 lightboxheight=540 autoopen=0 autoopendelay=0 autoclose=0 lightboxtitle=”” lightboxgroup=”” lightboxshownavigation=0 showimage=”” lightboxoptions=”” videowidth=600 videoheight=400 keepaspectratio=1 autoplay=0 loop=0 videocss=”position:relative;display:block;background-color:#000;overflow:hidden;max-width:100%;margin:0 auto;” playbutton=”https://khodsakhte.ir/wp-content/plugins/wonderplugin-video-embed/engine/playvideo-64-64-0.png”]

درآمد خوبی دارم، اما اوضاع مالیم خوب نیست

دوستان عزیزم سلام. امیدوارم حالتون عالی باشه. دوست عزیزی پرسیدن سلام من کارم ساختمونیه، دکور داخلی انجام میدم و یا کسب و کار لباس دارم و خیلی کار میکنم خیلی زحمت میکشم و در آمد خوبی هم دارم ولی نمیشه.

به این سوال پاسخ بدیم، چه اتفاقی میفته که یه فردی خوب پول در میاره ولی در انتهای ماه، وقتی میاد حساب هاش رو میزاره، هیچی دستش نیست، همه اش از دست رفته. یا نمیتونه حتی برای کسب و کارش خیلی از هزینه ها رو انجام بده، تبلیغات کنه،  سرمایه گذاری روش کنه  و یا واسه زندگی شخصیش سرمایه بخره و یا خیلی چیزای دیگه. ببینین علت خاصی نداره جز اینکه مدیریتی روی در آمد ها هزینه ها و سرمایه ها ندارن.

درآمد رشته مدیریت مالی

مدیریت مالی روزانه

ببینین هر فردی اگه میخواد موفق باشه، یکی از توانمندی هایی که باید روش کار کنه، یکی از کارهایی که واقعا باید انجام بده اینه که حسابداری امور روزانه شخصی خودش رو داشته باشه. من خودم مثال میزنم.

من اگه یه خرید هزار تومنی در روز انجام بدم، یه اپلیکیشن همیشه روی گوشیم دارم ، اسمش nivo هست.مثل این اپلیکیشن ها زیاد هست، هلو هست. سوال اینکه خب حالا سیستم حسابداری هم داریم، ولی حداقل واسه هزینه های روزانه خودم همیشه یه حسابی دارم یه مدیریت مالی دارم.

همچنین بخوانید:  5 استراتژی رشد کسب و کار در 1403 + نمونه استراتژی توسعه کسب و کار

که چقدر دارم هزینه میکنم ببینین خیلی ها مثلا گارد می گیرن که چقدر خسیس، ببینین این خساست نیست، شما اگه مدیریت نکنین چجوری هزینه کنین، هزینه هاتون رو جاهایی انجام میدین که هیچ لذتی واستون نداره.

خیلی ها هستن که خوب پول در میارن، مثلا ده میلیون در ماه در آمد داره ولی نمیتونه یه ماشین بخره. اونقدر هزینه های پنهان روزانه طبق عادت هاش ایجاد شده که اصلا نمیتونه پول هاش رو جمع کنه. ببینین درسته که 10 میلیون داری ، ولی وقتی یه ماشین نداری که حداقل بتونه تو رو از یه جایی به یه جای دیگه ببره، آیا این هزینه ها درست بوده؟ خب درست نبوده. توی کسب و کار هم حتی همینه .

ببینین خیلی ها هیچ مدیریتی روی هزینه های کسب و کارشون ندارن،مثلا بعضی ها شیفته کسب و کار میشن، شیفته ی پولی که از کسب و کار میاد، نمیشن یعنی چی؟ یعنی خودش رو فدای کسب و کار میکنه.

مدیریت مالی روزانه

هزینه های اشتباه

شاید مثلا ماهی 50 میلیون در آمد (ورودی ) داره، ولی بعضا انتهای ماه، منفی هم میشه. میگن خب چیکار کردی؟ میگه کارمه، عشقمه، رفتم 40 میلیون بیلبورد گرفتم تبلیفات کردم. ببین 40 میلیون گرفتی تبلیغات کردی، آیا هزینه هاتو مشخص کردی؟ هزینه های کارکنان رو مشخص کردی؟ سیستمت؟ ببین کلی هزینه داری،  آیا اصلا کسب و کار تو، ظرفیت این هزینه رو داشت؟ این واقعا یه اشتباه بزرگه که بعضی ها واقعا بهش دچار میشن. یعنی اینقدر خودشون رو درگیر کسب و کار میکنن، انگار اینها باید خودشونو فدای کسب و کار کنن، نه تو کسب و کار داری که کسب و کار منفعت به تو برسونه.

برای اینکه منفعت برسونه، حسابداری و مدیریت مالی انجام بده. ببین اپلیکیشن حسابداری هم نصب نکردی، نیاز نیست. حداقل یه برگه کاغذ همیشه داشته باشین، بنویسین چی کار می کنین. خیلی وقتا شما هزینه هایی دارین، اصلا بهش توجه نمیکنین.

بعد ها که میاین اون برگه رو می بینین، میگین من چقدر مثلا برای فلان چیز هزینه کردم. چقدر واسه لباس دارم زیاد هزینه می کنم، اصلا بهش نیازی ندارم. یا مثلا چقدر برای رفت و آمد دارم هزینه می کنم در حالی که شاید بهش نیازی نباشه. یا خیلی چیزهای دیگه، توی کسب و کار هم همینه.

شناسایی هزینه در مدیریت مالی

شناسایی هزینه

مثلا یه نگاه میکنین میبینی بیشترین هزینه تون ماده اولیه ایه که میخرین،  حالا میگین  میشه کمش کنم، چهار تا تماس میگیری میبینی فلان جا ماده اولیه رو میتونی با هزینه کمتری بخری، هزینه هاتو کاهش میدی.

توی کسب و کارتون من ازتون یه چیزی میخوام، اگه میخواین کسب و کار به رشد شما کمک کنه، لذت ببرین از کاری که دارین انجام میدین، هزینه ها رو بنویسین. حتی خرید یک خودکار رو هم بنویسین، ببینین این اسمش خساست نیست، سخت خرج کردن نیست، این با مدیریت خرج کردنه،درست خرج کردنه.

همچنین بخوانید:  چگونه می‌توان از یوتیوب درآمد داشت + میانگین درآمد

اگه درست خرج کنین و شناسایی هزینه های خود را داشته باشید، با درآمدهای خودتون، می تونین لذت های بیشتری داشته باشین. ببینین تو در ماه کلی واسه چیزهایی که حتی هیچ حسی بهت نمیده هزینه کنی، یه طرفه.خب این پول رو مثلا دو ماه حفظش کنی باهاش یه سفر بری، خب این یه تفریحه دیگه،این تفریح لذتش بیشتر نیس؟  به نظر من لذت بخش تره. مدیریت داشته باشین. فقط کافیه یادداشت کنین. عادتشو در خودتون ایجاد کنین. یا اپلیکیشن روی گوشیتون نصب کنین،  یا دفترچه داشته باشین.

امتیاز دهید
تیم تحریریه خودساخته
تیم تحریریه خودساخته

ما در تیم خودساخته تمام تلاشمان را برای آماده سازی بهترین مطالب میکنیم تا شما عزیزان با محتواهای ما بتوانید سواد و دانش خود را بهبود دهید

دوره های دکتر کاویانی
دوره مستر کلاس راکت
دوره علمی مدار ثروت
دوره هک فروش
دوره کسب و کار اینستاگرامی
دوره جامع جهش ثروت

اینستاگرام خودساخته

روزمرگی های دکتر کاویانی

تلگرام خودساخته

مطالب انگیزشی روزانه

اگه لذت بردی برای دوستات از طریق این دکمه ها بفرست.

همیشه پیگیر آموزش باش

دوره های رایگان

دیدگاه

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت لینک دانلود

آیا می‌خواهید درآمد بیزینس خود را ۳ برابر کنید؟

برای دریافت آموزش رایگان بیزینس پولساز دکتر کاویانی روی دکمه دریافت دوره بزنید