
چقدر می توانید در صحبت کردن بامهارت باشید؟ ما اعتقاد داریم هیچکسی از بدو تولد سخنران بدنیا نیامده است، هنر خوب صحبت کردن را می توان در همه اشخاص تقویت کرد. فرض کنید برای فروش محصول خود نیاز دارید که با خریدار به طور مفصل صحبت کنید، قطعا از همان ابتدای کار هر کلمه ای که به زبان می آورید میتواند شما را از نتیجه ای که می خواهید دور کند و یا نتیجه ای که مطلوب شماست را به بار نشاند. در این مطلب قصد داریم به اشتباهاتی که ممکن است شما را از یک فرد خوش صحبت مبرا کند؛ اشاره کنیم.

۱) فقط حرف می زنید
در یک مکالمه ی دو طرفه باید دقت داشته باشید که حرف زدن مطلق، از اشتباهات مهلک است. شما بعلاوه اینکه باید خوب و بجا صحبت کنید، می بایست فرصت را در اختیار طرف مقابل نیز قرار دهید. توجه داشته باشید که در خلال حرف های همصحبتتان با استفاده از حرکات چشم، دست و … باید نشان دهید که کاملا حواستان به حرفهایش است. پرسیدن سوال های مرتبط می تواند این را به طرف مقابل القا کند که دارید به خوبی گوش می دهید. پس در یک مکالمه فقط شما صحبت نکنید و کمی هم گوش دهید.
۲) سوال های بیجا می پرسید
زمانی که در حال گوش دادن به صحبت های دیگران هستید با پرسیدن سوال های بیجا نشان می دهید که علاقه ای به ادامه بحث ندارید. شاید فکر کنند که خسته شده اید و یا بی احترامی می کنید. باید توجه داشته باشید که اگر سوالی هم می خواهید بپرسید در راستای بحث باشد و هیچ شاخ و برگی زده نشود.
۳) پراکنده صحبت می کنید
به هر حال وقتی با کسی صحبت می کنید قطعا قصد و نیتی بخصوصی دارید. اما وقتی دچار اشتباه می شوید که مدام از بحث اصلی دور می شوید . به اصطلاح از شاخه ای به شاخه ی دیگری می پرید. این نشان می دهد که تمرکز ندارید. و اگر قصدتان متقاعد کردن طرف مقابل باشد به هیچ عنوان به مقصود خود نخواهید رسید.
۴) بدون فکر صحبت می کنید
قطعا هر کسی باید بکوشد زمانی که قصد صحبت کردن دارد، هر چیزی را به زبان نیاورد. استفاده از الفاظ خیلی خودمانی در قرارهای رسمی می تواند مهلک و خطرناک باشد. توصیه می کنیم قبل اینکه صحبت کنید، کاملا تمرکز کرده و فکر کنید تا نتیجه ای که می خواهید بدست آورید.
۵) می خواهید نظرتان را به کرسی بنشانید
این کار فقط شخصیت خودتان را زیر سوال می برد. اگر شخصی فکر کند نظری که می دهید قابل اعتماد است خودش به فکر فرو می رود و تصمیم نهایی را می گیرد. اجبار کردن از طرف شما قطعا نتیجه عکس خواهد داد.
۶) رئیس دیگران نشوید
حتما دیده اید رئیسانی که حرف، حرف خودشان است. بحث و گفتگو و نامه اداری هم ندارد و دوست دارند که روی حرف شان حرفی زده نشود. در صحبت ها دوطرفه از این کار خودداری کنید. همینطور که شما هم دوست ندارید کسی برایتان تعیین و تکلیف کند، دیگران هم همین حس را دارند.
۷) حرف های طرف مقابل را مدام قطع می کنید
قطعا این مورد از بدترین مواردی است که شما را از یک گفتگوی صمیمی باز میدارد. نباید به هر دلیلی سخن طرف مقابلتان را قطع کنید. نشان دادن ادب در هنگام صحبت کردن از ضروریات یک گفتگوی سالم است که در نتیجه بهتر کار، نیز می تواند موثر باشد.