
چطور کارآفرین شویم و ایدهی کسب و کار خود را اجرایی کنیم؟
بسیاری از افراد نمیدانند که کارآفرین اصلاً یعنی چه و فکر میکنند کارآفرین کسی است که ایدهی کسب و کاری دارد و آن را اجرا میکند؛ کسب و کاری که شخص کارآفرین اجرا میکند باید در زمینهی خود پیشرو باشد، محصول یا سرویس جدیدی ارائه کند و یا محصول یا سرویسی قدیمی را به شیوهای جدید ارائه کند. داشتن ایدهی کارآفرینی در ایران فکر خوبی است، البته باید با اصول پیش رفت تا بتوان از موفقیت کسب و کار جدید مطمئن شد. خوب حالا بپردازیم به اینکه چگونه یک کارآفرین شویم؟

برای کارآفرینی چکار کنیم؟
خوب برای این کار چند قدم کلی و مهم را در این مطلب میگوییم و عمل کردن و موفقیتاش میماند روی دوش شما.
۱- ایده داشته باشید
چگونگی کارآفرینی دقیقاً همین ایده داشتن است. ایدهی کسب و کار باید چیزی باشد که لااقل به آن علاقه داشته باشید و چیزی باشد که برای سایرین ارزش داشته باشند؛ یعنی حاضر باشند بابتش پول بدهند. برای اینکه ابتدا باید مهارت داشته باشید. اگر اکنون مهارت خاصی ندارید مشکلی ندارد ولی باید مشخص کنید که چه مهارتهایی میخواهید:
مثلاً
مهارت تولید محتوا، عاقلانه به نظر میرسد و میتوانید راحت این کار را یاد بگیرید.
مهارت جراحی، خوب نیاز به کلی هزینه و زمان دارد و اکنون به صرفه نیست.
مهارتهایی مثل برنامه نویسی و از این قبیل هم هستند ولی شاید کمی زمان ببرد تا آنها را یاد بگیرید. به دنبال مهارتها و کارهایی باشید که زمان کمی برای یادگیری نیاز دارند و قابل انجام هم باشند. مثلاً بازاریابی در شبکههای اجتماعی، رنگ کاری یا کانال آپارت و…
۲- در مورد بازار تقاضا تحقیق کنید
بالاخره باید ببینید کاری که میخواهید بکنید اصلاً تقاضایی دارد یا نه. میتوانید در نقشهی گوگل ایدهی کسب و کار خود را سرچ کنید و ببینید رقبای شما در محدودهی شما چه کار میکنند، چه خدماتی ارائه میکنند و چه نقطه ضعفهایی دارند. در شبکههای اجتماعی و وب سایتهایشان هم به دنبال کامنتهای مفید باشید و ببینید که چطور میتوانید همان سرویس را با کیفیتی بهتر و البته متفاوتتر ارائه کنید.
۳- به سرمایهی شروع کار فکر کنید
هرکاری نیاز به لااقل میزان کمی از سرمایه دارد تا شروع به کار کند. بررسی کنید و ببینید برای تبدیل شدن به یک کارآفرین به چه میزان سرمایه نیاز دارید. ممکن است برای یادگیری مهارتی یا خرید مواد اولیه یا راه اندازی سایت یا تولید اپلیکیشن نیاز به سرمایه داشته باشید. این سرمایه را میتوانید از خانواده یا دوستان، سرمایه گذاران یا شغلی دیگر تهیه کنید. گاهی اوقات لازم است کمی کار دیگری انجام دهیم تا رویایمان به واقعیت تبدیل شود.
هزینهی تمام لوازمی که ایدهی کارآفرینیتان نیاز دارد را محاسبه کنید. تا زمانی که سرمایهی کسب و کار خود را ندارید نمیتوانید شروع به کار کنید. اگر ایدهی کارآفرینی شما خیلی گران تمام میشود به قدم اول برگردید و ایدهی ارزانتری پیدا کنید.
۴- طرح تجاری درست کنید
طرح تجاری نوشتهای است که توضیحاتی در مورد کسب و کار ارائه میکند؛ اینکه کسب و کار چه سرویس یا کالایی را ارائه میکند، چطور ارائه میکند و چطور درآمد دارد از مواردی است که در طرح تجاری مطرح میشوند. نیازی نیست که طرح تجاری به اندازهی کتاب داشته باشید. برای ابتدای کار یک نوشتهی خوب یک صفحهای هم کفایت میکند.
۵- برای اجرای ایدهی کارآفرینی آماده شوید
خوب حالا که ایدهی کارآفرینی دارید، طرح تجاری نوشتهاید و سرمایه را هم آماده کردهاید میتوانیم کار خود را شروع کنیم. این مرحله ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- یادگیری چند مهارت مورد نیاز
- خرید مواد اولیه
- راه اندازی سایت
- و…
در این مرحله نیاز است یک تست اولیه انجام دهید. مثلاً مشتریای پیدا کنید و کار را برایش رایگان انجام دهید یا از دوست خود بخواهید نقش مشتری داشته باشد تا ببینید کسب و کارتان چطور عمل میکند. این چرخه را تا زمانی که فکر میکنید کاملاً آمادهی راه اندازی کسب و کارتان هستید تکرار کنید.
۶- راه اندازی کسب و کار و تعدیل آن
«برای من، ایدهها تا زمانی که اجرایی نشوند هیچ ارزشی ندارند. ایدهها فقط افزاینده هستند. اجرا کردن است که میلیونها ارزش دارد.»
استیو جابز
در این مرحله است که کار سخت شروع میشود. حالا قرار است ایدهی کارآفرینی خود را اجرایی کنید. چرخهای که باید در این مرحله طی کنید به شکل زیر خواهد بود:
مشتری پیدا کنید===» بازخورد بگیرید===» بر اساس بازخوردها کسب و کار را تنظیم کنید
و دوباره مشتری پیدا کنید و همینطور ادامه دهید تا به چیزی برسید که هم خودتان میخواهید و هم مشتریها.
شاید این فرآیند برای برخی از کسب و کارها آسانتر از بقیه باشد اما هیچوقت کار آسانی نیست. ادارهی کسب و کاری نیاز به تداوم در تلاش و میل زیاد دارد تا مدام تلاش کنید، شکست بخورید، از شکست درس بگیرید و دوباره تلاش کنید تا به موفقیت برسید.
ادیسون ۱۰۰۰ آزمایش ناموفق برای ساخت لامپ انجام داد تا بالاخره توانست به هدفش برسد. شاید شما هم مجبور شوید ۱۰۰۰ بار شکست بخورید تا به موفقیت برسید پس به تلاش و یادگیری از شکستهای خود ادامه دهید.
یکی از مواردی که در راه اندازی ایدهی کسب و کار میتواند شما را از شکست نجات دهد کمک گرفتن از فردی است که قبلاً راه شما را رفته است. افرادی که کسب و کاری مشابه کسب و کار شما را دارند بسیاری از مشکلاتی که ممکن است در مسیر با آنها برخورد کنید را تجربه کردهاند و میدانند که راه حل آنها چیست. اگر نیاز شد به شهر دیگری بروید تا این فرد را ببینید این کار را بکنید، اگر لازم است مسافت زیادی را سفر کنید این کار را بکنید. به مربی خود نشان دهید که چقدر برای راهنماییهایش ارزش قائل هستید و به او احترام میگذارید. چگونگی کارآفرینی این است که ایدهی کسب و کار خود را با کمک خلاقیت خود و راهنمایی افراد باتجربه جلو ببرید.
۱۳ مورد از سودآورترین کسب و کارهای کوچک
۷ راهکار عالی برای کسب درآمد آنلاین
بهترین روش کسب درآمد غیر فعال
افزایش درآمد به روش ایرانیها
پنج روش خلاقانه برای کسب درآمد در اینستاگرام
خود اشتغالی و بهترین فرصتهای شغلی مربوط به کسب و کارهای کوچک در سال ۲۰۱۹
چند وب سایت برای کسب درآمد آنلاین
کسب درآمد با یوتیوب روشی جذاب و موثر در سال ۲۰۱۹
کسب درآمد با طراحی وب سایت (بروزرسانی ۲۰۱۹)
میلیونر شدن / ۸ توصیه برای اینکه امسال میلیونر شوید
۱۰ کتاب برتر کسب و کار که همه باید بخوانند
چه چیزهایی را برای ثروتمند شدن باید فدا کنیم؟
ایده های خلاقانه پولساز / اقتصاد خلاق تحولی در کسب درآمد
دلایل شکست کسب و کار ها و راه حل های نوین برای موفقیت یک کسب و کار
۱۱ مهارت که شما را به یک فرد موفق تبدیل میکند
چگونه ایدههای پولساز داشته باشیم؟
برترینهای رادیو موفقیت:
چطور در طی دو سال به یک میلیارد درآمد برسیم؟
مثلث درآمدزایی از مهارتها