
ثروتمند شدن، رؤیایی است که هر انسانی در زندگی با روش خود به دنبال تعبیر آن است. اما برای ثروتمند شدن، لازمههایی وجود دارد که محیط اقتصادی، یکی از مهمترین آنهاست. فرصت پیشرفت اقتصادی در کشورهای دیگر، ایدهای وسوسهانگیز است که خیلی را نسبت به تغییر محیطی که در آن فعالیت اقتصادی میکنند، مصمم میکند. به نظر شما بهترین کشورها برای سرمایهگذاری یا افزایش ثروت، کدام کشورها هستند؟ ما تلاش میکنیم در این مطلب برای این پرسش، پاسخی نسبی، منطقی و جامع پیدا کنیم.
بهترین کشور برای پول درآوردن
- کشورهای اسکاندیناوی
باور عمومی بر این است که کشورهای حوزه اسکاندیناوی، به دلیل پیروی از مدل سوسیالیست، ضد ثروت و ضد سرمایهداری هستند اما واقعیت چیز دیگری است. مدل اقتصادی آنها در واقع امکان بهترین کشور برای پول درآوردن را برای افراد بیشتری خصوصاً صاحبان کسبوکارها و کارآفرینانی که از فناوریهای پیشرفته استفاده میکنند، فراهم میآورد. دموکراسیهای اجتماعی حاکم بر کشورهای اسکاندیناوی، امکان آموزش رایگان را به همه مردم ارائه میدهد که این بهنوبه خود، افراد را قادر میسازد با بهرهگیری از تمام پتانسیل و ظرفیتهایشان، به اهدافشان برسند. چنین سازوکاری، پویایی اجتماعی بیشتری را برای این جوامع به ارمغان میآورد.
از نظر آماری و منطقی، اگر فردی در خانوادهای فقیر متولد شود، در مقایسه با فردی که در یک خانواده ثروتمند متولد شده، مسیر سختتری برای دستیابی به موفقیت مالی پیش رو خواهد داشت. اما برابری امکانات آموزشی و سایر فرصتهای شکوفایی، تبدیل و تغییر وضعیت را از فقیر به غنی برای افراد به کار آسانتری تبدیل میکند. دقیقاً به همین دلیل است که تعداد افراد خودساخته در کشورهای اسکاندیناوی در مقایسه با تعداد چنین افرادی در کشوری مثل آمریکا بیشتر است.
در آمریکا، آموزش و خدمات آموزشی، بسیار گرانتر از کشورهای دیگر است که این شاخص پویایی اجتماعی را کاهش میدهد.
قدرت اتحادیهها در کشورهای اسکاندیناوی، بسیار زیاد است و به همین دلیل، چیزی تحت عنوان حداقل حقوق دولت فدرال در کشورهای دانمارک، سوئد یا نروژ وجود ندارد زیرا مذاکرات جمعی و توافقنامههای مشترک، سطح حداقل حقوق را تا میزان قابل قبولی افزایش داده است.
همان طور که گفته شد نروژ یکی از مقاصد مناسب برای پول درآوردن است، در این مطلب بیشتر درباره ان صحبت شده
بسیاری از افراد به نروژ به عنوان بهترین کشور برای کار مهاجرت میکنند تا در زمینه IT مرتبط با شرکتهای نفتی کار کنند. کار در شرکتهای نفتی معمولاً در محیطهای سخت و خطرناک مانند سکوهای دورافتاده در شمال است.
اما با این حال با توجه به این که نروژ از کشورهایی است که بهترین منافع را برای مهاجرین و افراد محلی فراهم میکند، این سختیها میتواند درآمد افراد را به طرز قابل ملاحظهای بالا ببرد.
در کشورهای اسکاندیناوی، اتوماسیون مبتنی بر فناوریهای جدید، جایگزین بسیاری از مشاغل سخت دستی شده است. استفاده از این فناوریهای پیشرفته، بازدهی و متعاقباً سود بیشتری را برای صاحبان صنایع در پی دارد. از طرف دیگر، سطح حداکثر حقوق سالانه برای مشاغل بالاتر در کشورهای اسکاندیناوی، کمتر از آمریکاست. مثلاً عایدیِ مدیری که در آمریکا سالانه ۱۰۰ هزار دلار درآمد دارد، در کشورهای اسکاندیناوی حدود ۷۵ هزار دلار است. این برای صاحبان کسبوکار و سهامداران خبر بسیار خوبی است چون کمتر بودن حقوق پرداختی به نیروی انسانی، به معنای افزایش حاشیه سود برای آنهاست.
از سوی دیگر، بسیاری از مردم فکر میکنند که ثروتمند شدن در کشورهای اسکاندیناوی به دلیل مالیات نسبتاً بالایی که در آنها وضع میشود، بسیار سخت است. اما باید بدانیم که مالیات بیشتر، امکان دریافت خدمات آموزش عالیتر برای مردم را مقدور مینماید و افراد مستعد بیشتری به لطف این سیستم آموزشی نیرومند، به چرخهی اقتصادی وارد میشوند. ضمناً سیستم رفاه اجتماعی کشورهای اسکاندیناوی، آنقدر عالی و کم نقص است که با کاهش سطح دغدغهی کارآفرینان، آنها را در مسیر سرمایهگذاری به پذیرش ریسکهای بیشتر مجاب میکند.
- آمریکا و کشورهای سرمایهداری (Capitalist)
کشور ایالاتمتحدهی آمریکا، به سرزمین فرصتهایی مشهور است که افراد میتوانند با پیگیری و استفاده از آنها، رؤیای ثروت و آزادی را محقّق کنند. هرچند آمریکا از نظر شاخصهایی مثل پویایی اجتماعی و برابری درآمدی، جایی در بین کشورهای پیشتاز ندارد، اما با این حال در این کشور برای افرادی که قصد ثروتمند شدن دارند، راههای زیادی وجود دارد و پژوهشها حاکی از آن هستند که آموزش، یکی از عوامل مهم در این مسیر است.
فارغالتحصیلان دانشگاههای ایالات شرقی آمریکا، معمولاً برای ورود به طبقهی بیستدرصدیِ مرفه جامعه از نظر توزیع درآمد و متعاقباً ثروتمند شدن، از شانس بیشتری برخوردار هستند و در این میان، پیشینهی خانوادگی یا اقتصادی آنها هیچ نقشی ندارد. اما این را هم باید بدانیم که بخش عمده و غالبی از افرادی که برای ورود به این دانشگاهها پذیرفته میشوند، معمولاً از خانوادههای ثروتمندتر هستند.
غیر از آموزش، کارآفرینی یکی دیگر از بهترین راههای کسب ثروت در آمریکاست. با استناد به آمار نشریات معروف، کشور آمریکا پس از کشورهای آلمان و ژاپن بهترین مقصد برای کارآفرینان است.
در سایر کشورها با مدل اقتصادی سرمایهداری یا مختلط (تلفیقی از سرمایهداری و سوسیالیست) مثل کانادا، نیوزلند، استرالیا، آلمان، انگلستان و … نیز فرصتهای مشابهی برای رسیدن به ثروت وجود دارد. اما کشورهای دیگری هم هستند که نباید در این مقاله از آنها غافل شویم.
- اقتصادهای نوظهور (Emerging)
منظور از اقتصادهای نوظهور، کشورهایی هستند که شاخص توسعهی اقتصادی بالایی داشته و میزان صنعتی سازی در آنها در حال رشد است. این کشورها تدریجاً در حال رها کردن اقتصاد سنتیِ مبتنی بر کشاورزی و صادرات مواد خام بوده و در حال ایجاد و پیروی از مدلهای اقتصادی مختلط یا آزادی هستند که بیشتر بر صنعت و فناوری مبتنی هستند.
با توجه به اینکه زیرساختهای کسبوکار در کشورهای نوظهور هنوز کاملاً توسعه نیافتهاند، فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاران و کارآفرینانی که قصد انجام تحقیقات اولیه را برای آغاز فعالیت اقتصادی در این کشورها دارند، فراهم است. رشد سریع صنعت در این کشورها، نرخ بازگشت سرمایهی بالاتری را برای سرمایهگذاران به همراه دارد. با این حال به دلیل ماهیت ناپایدار چنین اقتصادهایی، سرمایهگذاری در آنها طبعاً با ریسک بالاتری همراه است. با این وجود، این کشورها برای افرادی که با پذیرش ریسک سرمایهگذاری مشکلی ندارند و به دنبال فرصتی برای سرمایهگذاری استراتژیک یا راهاندازی کسبوکار برای پاسخ به نیازهای بازار هستند، میتوانند گزینهای ایدهآل باشند. اندونزی، پرو، لهستان و کره جنوبی از شاخصترین اقتصادهای نوظهور هستند.
- کشورهای فاسد (Corrupt)
کشورهای فاسد، کشورهایی هستند که در آنها شاخص فساد در حوزههای مختلف، خصوصاً حوزهی اقتصادی بسیار بالاست. در چنین کشورهایی، همه افراد از طریق سختکوشی و کارآفرینی به ثروت نمیرسند.
باید بپذیریم گاهی فساد، سریعترین و آسانترین مسیر برای ثروتمند شدن است. البته روشن است که ما پیشنهاد نمیکنیم به یک کشور فاسد بروید و از روشهای غیراخلاقی ثروتمند شوید! اما درعینحال نباید از این واقعیت غافل شویم که در دنیای امروز، خیلیها از همین مسیر به ثروت میرسند.
سطح بالای هرجومرج سیاسی و آشفتگی اقتصادی، ویژگیِ بارزِ کشورهای فاسد است. اکثر افرادی که در این کشورها به نان و نوایی میرسند، یا از مقامات بالای حکومتی بوده یا به مراکز و کانونهای قدرت وصل هستند. در این کشورها درحالیکه اکثریت مردم در فقر دستوپا میزنند، مفسدین اقتصادی از روشهایی مثل رشوهخواری، فرار مالیاتی، پولشویی و تغییر قوانین به نفع خود، ثروتاندوزی میکنند. در کشورهای فاسد هر حوزه، فرمانروا یا سلطانِ خاص خودش را دارد!
اگر بخواهیم فعالیت در کشورهای فاسد را هم بهعنوان راهی برای داشتن فرمول پولدار شدن فرض کنیم، کشورهایی مثل روسیه، ونزوئلا، سودان جنوبی، سومالی، کره شمالی، نیجریه و … از بهترین نمونهها هستند! اما پیش از ورود به این مسیر باید اطمینان حاصل کنید که برای انجام فعالیتهای غیرقانونی، شرایط استفاده از بند “پ” و قدرت سیاسی کافی را داشته باشید!
مقالات خواندنی:
سرمایهگذاری در بورس بهتر است یا سود بانکی؟ کدامیک مناسب من است؟
سه روند اصلی که مدیریت ثروت در سال ۲۰۲۰ را متحول خواهند کرد!
۲۰ از بهترینهای ایده راه اندازی کسب و کار در ایران (با سرمایه کم)
سریعترین و ارزانترین روشهای راهاندازی کسبوکار اینترنتی در ایران
یک پاسخ
توی کشور های دور و بر عمان یکی از بهترین کشور برای پول درآوردن هست ، قبلا امارات خیلی خوب بود ولی الان هزینه زندگی تو اون و شرایط اقامت خیلی سخت شده