
نکاتی برای نوشتن طرح تجاری موفق
رفت و آمد خیلی سختتر شده است و با وجود اینترنت هم دیگر خیلی از کارها مانند خریدها را میتوان راحتتر از گذشته انجام داد. خیلی از افراد هستند که برای حل این مشکلات به طراحی سایت فروشگاه اینترنتی فکر میکنند. یکی از رازهای موفقیت کسب و کارها داشتن طرح تجاری از ابتدای کار است.هر کسب و کاری که قرار است راه بیفتد باید مشخص باشد که چه کارهایی میخواهد در آن انجام شود، هرکس چه سهمی دارد و اصلاً چه نقشهایی وجود خواهند شد؟ همهی این موارد در نوشتن طرح تجاری کاربرد دارند. در این مطلب میخواهیم نکتههایی برای نوشتن بیزینس پلن یا همان طرح تجاری را معرفی کنیم.

چرا نیاز به نوشتن طرح تجاری دارید؟
اهمیتی ندارد چقدر دنیای ما غرق در دیجیتال شده و مدرنیزه میشود، نوشتن بیزینس پلن همیشه وجود دارد و قدیمی نمیشود. زمانی تلاشهای سخت شما برای مدیریت کسب و کار و حل مشکلهای مالی پاسخ میدهند که نقشهای داشته باشید تا شما را دقیقاً راهنمایی کند و بگوید که باید از نقطهی الف به نقطهی ب بروید.
بیزینس پلن:
- ساختاری مناسب و جهتی مشخص به دید شما میدهد؛
- دیدی که نسبت به آیندهی کسب و کار خود دارید را به خوبی به سرمایه گذاران، مشتریان و اعضای شرکت شما نشان میدهد؛
- در تمام مراحل کسب و کار شما را هدایت میکند و اینگونه میتوانید عملکرد خود را بررسی کنید؛ همچنین میتوانید با استفاده از آن برنامههایی که داشتهاید را ویرایش کنید.
با نوشتن بیزینس پلن آشنایی ندارید؟ خوب بیایید شروع کنیم.
- برای نوشتن طرح تجاری عجله نکنید، روی آن وقت بگذارید.
این سند قرار است پایههای کاری شما برای کسب و کارتان باشد و باید تا جایی که میتوان با جزئیات باشد. باید همهی سؤالات مرتبط به شما را پاسخ دهد، بیشتر سوالاتی در مورد اینکه چطور از کسب و کارتان پول در خواهید آورد. اگر قرار است پس از نوشتن بیزینس پلن آن را به مخاطبان خود نشان دهید باید در آن اشاره کنید که کسب و کار شما چه فایدهای برای آنها دارد.
- اهداف مشخصی را برای بازههای زمانی معقول مشخص کنید.
شرکت شما تازه راه اندازی شده است و کسی هم انتظار ندارد که از همان ماههای ابتدایی شروع به پولسازی کند.در این مدت برای کسب و کار خود هدف گذاری کنید. این هدف گذاری باید معقولانه باشد و یا بازه زمانی طولانیتری داشته باشد. تا جایی که میتوانید اهداف خود را واضحتر و ریزتر مشخص کنید؛ همچنین فعالیتهایی که باید برای رسیدن به آنها مشخص میکنید باید عملی باشند.
-
در اعداد و ارقام واقع گرا باشید.
پیشبینیهای مالی یکی از رایجترین کارهایی هستند که صاحبان کسب و کارها در آن شکست میخورند. میتوانید از اشتباهات کارآفرینهای دیگر درس بگیرید:
- برای ادعاهای خود دادههایی درست و واقعی دست و پا کنید.
- مخارج خود را کمی بیشتر در نظر بگیرید تا برای هزینههایی که پیش بینی نشدهاند توانایی داشته باشید.
- طرحهایی که حین نوشتن طرح تجاری مجسم کردهاید را بر اساس استاندارهای صنعت خود تهیه کنید.
-
خلاصه برنامه اجرایی خود را نشان دهید.
مراحل اجرایی کسب و کار خود را باید در نوشتن بیزینس پلن خود رعایت کنید. یکی از اولین چیزهایی که مخاطبان شما در این سند شما مشاهده خواهند کرد خلاصه برنامه اجرایی است. برنامه اجرایی اینگونه است که هدفی را مشخص کرده و در ادامه استراتژیهایی که برای رسیدن به آن انجام میدهید را مشخص میکند.
برنامه اجرایی مردم را جلب میکند تا بیزینس پلن شما را بخوانند.
-
طرح تجاری خود را متناسب با مخاطب بنویسید.
متناسب با مورد چهارم، طرح تجاری خود را متناسب با مخاطبهای مختلف خود بنویسید. نوشتن بیزینس پلن برای سرمایه گذاران با نوشتن آن برای کسانی که از آنها وام میگیرید فرق خواهد داشت.
چون طرح تجاری شما لزوماً سندی است که باید آنها را ترغیب کند تا سرمایه گذاری کنند و یا به شما پول قرض دهند بهتر است به گونهای آن را بنویسید که علایق آنها را نیز شامل شود.
-
در ارائهی ایدههای خود خلاق باشید
استفاده از دادههای تصویری میتواند خواندن طرح تجاریتان را جذابتر کند. از جدول، عکس و سایر چیزهای گرافیکی بین متن استفاده کنید. از فرمتهای نمونه و یا قالبهای آمادهای که وجود دارند استفاده کرده و ایده بگیرید.
- بازبینی و بازنویسی کنید.
شاید نسخهی اولیهای که نوشته باشید چند جزئیات کوچک و البته ضروری را نداشته باشد. از افراد دیگر، بهویژه افراد متخصص در نوشتن طرح تجاری بخواهید به نوشتهی شما نگاهی داشته باشند و آن را ویرایش کنند.
راهنماییهایی که آنها میکنند به بهبود طرح تجاری شما کمک خواهد کرد. از دوستان و اعضای خانواده خود نیز نظر بخواهید شاید سؤالات یا پیشنهاداتی داشته باشند که برای شما مفید باشد.
-
فرآیند را توضیح دهید.
داشتن طرح تجاری از کسب و کار یا کالایی که هنوز تولید نشده است غیر عادی نیست. میتوانید در این نوع بیزینس پلن ها فرآیند ساخت، تحویل و فروش محصول خود را توضیح دهید.
برای مثال فکر کنید میخواهید فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید. در طرح تجاری خود میتوانید توضیحات همراه جزئیات ارائه کنید که میخواهید چه کالاهایی را و چگونه بفروش برسانید. در چه بازاری رقابت خواهید کرد و شانس موفقیت شما چقدر است.
نوشتن طرح تجاری کار چندان آسانی نیست ولی اگر به فکر موفقیت کسب و کار خود هستید حتماً باید نوشتهای مکتوب از آن را داشته باشید. با رعایت نکات گفته شده در نوشتن بیزینس پلن میتوانید سند خوبی را تهیه کنید.
مقالات خواندنی:
پولار شدن به روش دکتر کاویانی
چگونه میلیونرهای خودساخته به موفقیت مالی دست پیدا میکنند؟
هنر پسانداز کردن پول را یاد بگیرید!
چگونه با کسب درآمد از اینترنت ثروتمند شوید؟
۵ ایده خلاقانه پولساز خوب به جای تاکسیرانی بعد از ظهر
چه چیزهایی را برای ثروتمند شدن باید فدا کنیم؟
ایده های خلاقانه پولساز / اقتصاد خلاق تحولی در کسب درآمد
بهترین راههای کسب درآمد از تلگرام در سال ۲۰۱۹
۶ مهارت اساسی دربارهی میلیونرهای خودساخته
دروغهای بازدارنده از رسیدن به موفقیت در زندگی
۱۵ موردی که افراد کمدرآمد در آن ولخرجی میکنند
خلاقیت در کارآفرینی ضروری است؟ اصلاً کارآفرین خلاق چه کار میکند؟
علائمی که نشان میدهد برای ثروتمند شدن و رسیدن به موفقیت مالی آماده نیستید!