احتمالاً این جمله را شنیده اید که یک کارآفرین برای کسب درآمد باید پول خرج کند. پس این افراد ممکن است با این توصیه زندگی کرده یا کسب و کار خود را با آن اداره کنند، اما باید دانست که باید برنامه ای برای جبران بخشی از سود و رشد کسب و کار در طول زمان ایجاد کرد. با این حال یک مرز مشخص وجود دارد که بیشتر کارآفرینان از آن عبور می کنند. بزرگترین اشتباهی که صاحبان کسب و کارهای کوچک و کارآفرینان مرتکب می شوند این است که از کسب و کار خود به عنوان بهانه ای برای خرج کردن استفاده می کنند. پس برای درک مهلک ترین اشتباهات مالی کارآفرینان ایرانی با ما در خودساخته همراه باشید.
3 مشکل اصلی کارآفرینان ایرانی
در زیر به معرفی چالشی ترین اشتباهات کارآفرینان ایرانی می پردازیم:
آیا کارآفرینان ایرانی از کسب و کار خود به عنوان بهانه ای برای خرج کردن استفاده می کنید؟
برای کسب درآمد همیشه نیازی به خرج کردن نیست. بسیاری از استارت آپ ها فعالیت خود را آغاز می کنند و با ادامه رشد و توسعه از بودجه خود راضی هستند. پس انداز یک کسب و کار کار آسان و باشکوهی نیست، اما می تواند مزایای مالی زیادی داشته باشد. هزینه اضافی بیش از حد (یا فقط هزینه بیش از حد کسب و کار) می تواند باعث شود احساس کنید در دام افتاده اید.درست است، این را می توان دور زد، اما نه مگر اینکه شما یک متخصص فنی باشید که بدانید او چه می کند. از هزینه های حرفه ای استفاده می کنید). به هر حال، حتی هزینه های مالیاتی نیز همچنان پولی است که از جیب شما خارج می شود و به سود شما اضافه نمی کند. آنها هنوز هم هزینه هایی هستند که مقدار پولی را که کارآفرینان ایرانی می توانند در جای دیگر سرمایه گذاری کنند محدود می کنند ویدیویی در این مورد برای شما اماده کرده ایم که به شما کمک میکند.برای آشنایی با دکترکاویانی و دیدن آموزش های بیشتر به پیج اینستاگرام خودستاخته مراحعه فرمایید.
کارآفرینان ایرانی روی حاشیه سود تمرکز کنید
ممکن است به درآمد ناخالص خود نگاه کنید و احساس کنید که می توانید از پس آن برآیید. ممکن است بر اساس این هزینه اضافی، اهداف مالی خود را از دست بدهید، یا ممکن است کارآفرینی باشید که فکر میکند بدون صرف پول نمیتوانید رشد کنید و باید فکر اقتصادی داشته باشید.
در برخی موارد، این کاملا درست است. اما تصمیم گیری هوشمندانه در مورد اینکه چه زمانی کسب و کار شما می تواند هزینه کند و چه زمانی خرج را متوقف کنید باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
به عبارت دیگر، به سود و حاشیه سود خود نگاه کنید. سود شما همان چیزی است که پس از پرداخت تمام مالیاتهای تجاری ما (که هیچ یک از ما نمی توانیم به طور کامل از آن اجتناب کنیم) و پس از پرداخت تمام هزینه ها در بخش هزینه های نیروی کار باقی می ماند. حاشیه سود نیز درصدی از پولی است که در واقع شما می توانید آن را برای خود نگه دارید.
درآمد ناخالص شما ممکن است زیاد باشد، اما اگر حاشیه سود 50٪ (یا کمتر) دارید، احتمالاً پول زیادی خرج می کنید و برای داشتن بهترین شغل برای پولدار شدن تلاش میکنید. در این صورت کاهش بودجه و یافتن راه هایی برای کاهش هزینه ها مفید خواهد بود.
عدم بودجه بندی مالی پروژه ها توسط کارآفرینان ایرانی
بودجه بندی به عنوان یک کارآفرین پرمشغله و احتمالا آخرین کاری است که می خواهید انجام دهید. اما این یک راه ساده برای تصمیم گیری های تجاری بهتر است و پول دراوردن بی دردسر را برای شما به ارمغان می آورد. یعنی گزارش سود یا سود سه ماهه را بررسی کنید.
هر مورد را به دقت بررسی کنید و هزینه ها را ارزیابی کنید. هزینه های غیر ضروری را برجسته کنید و فوراً آنها را حذف کنید. همچنین میتوانید هزینههایی را که مطمئن نیستید در سهماهه آینده به دقت پیگیری کنید تا مشخص کنید که آیا آنها ضروری هستند یا خیر.
با هزینههایی که میدانید نمیتوانید آنها را حذف کنید، به دنبال مذاکره برای معامله بهتر با قیمت پایینتر با ارائهدهندگان خدمات یا تامینکنندگان باشید. تحقیق و یافتن گزینه های ارزان نیز می تواند مفید باشد.
ممکن است خسته کننده به نظر برسد، اما توجه به هزینه ها به طوری که بتوانید سود خود را افزایش دهید برای کارآفرینانی که می خواهند در کسب و کار رشد کنند و شکوفا شوند ضروری است.
همچنین برای اشنایی با مشکلات کارافرینان در ایران و شغل میلیاردرهای ایران میتوانید وبسایت اکادمی رایانیتا را مطالعه کنید
25 اشتباه رایج فردی که کارآفرینان موفق از آنها اجتناب می کنند
به منظور کمک به کارآفرینان برای جلوگیری از شکست در کسب و کار، در اینجا 25 مورد از اشتباهاتی که ممکن است دو بار مرتکب شویم را معرفی می کنیم:
1. نادیده گرفتن غریزه خود
گاهی اوقات تنها چیزی منفی را حس میکنیم ولی قادر به توضیح آن نیستیم. به این حسها بسیار آسان نیست، شاید به این دلیل است که ما واقعاً مطمئن نیستیم که آیا باید در یک حدس به جای منطق عقلانی فکر خود را اعتماد کرد. اما افراد موفق یک بار این اشتباه را مرتکب میشوند تا متوجه شوند غریزههای خود را نباید تنها بسازند. با در نظر گرفتن غرایز، درک می کنم از آنچه در حال حاضر وجود دارد و به شما اطمینان بیشتری می دهد تا تصمیماتتان را بگیرید.
2. سوالات کافی نپرسیدن
گاهی اوقات ما از هر سوالی نمیکنیم زیرا میترسیم فضول به نظر برسیم. اما زمانهایی وجود دارد که شما باید سؤالات سخت را بپرسید. افراد ممکن است یک بار موفق شوند که این کار را انجام دهند، اما وقتی عواقبش را دید، از معذب بودن چشم پوشی میکنند و مطمئن میشوند که آنها تمام اطلاعات مورد نیاز خود را میپرسند.
3. امن بازی کردن
اگر به طور مداوم در زندگی خود امن بازی کنید، احتمالاً امیدوار هستید که با دیگران پیش میروید پس اشتباهی مرتکب نمیشوید. اما این یکی از بزرگترین اشتباهات است، زیرا موفقیتهای عظیم فقط به کسانی میرسند که به اندازه کافی شجاع هستند تا به این روش عمل کنند. افراد موفق ممکن است در ابتدا به خود اجازه دهند این اشتباه را بدهند، اما چیزی در وجودشان، آنها را به خطر انداختن میکند. آنها میدهند چیزی جدید را امتحان کنند و شکست بخورند تا شرایط امن و زندگی خستهکننده داشته باشند.
4. کمال گرایی
یکی از سوالات متداول کارافرینان ایرانی این است که ایا کمال گرایی جزو مشکلات مهلک کارافرینان محسوب میشود؟
آسان است برای چیزی که به نظر یک فرصت فوقالعاده میرسد امیدوار باشد. آسان است به کسی که جذبه و جذابیت دارد باور داشته باشد. اما اگر چیزی برای واقعی بودن بیش از حد خوب است، احتمالاً واقعی نیست. هیچ کس کامل نیست. افراد موفق ممکن است یک بار به این دام بیافتند، اما مطمئناً درگیر کمال گرایی نخواهند شد.
5. سرزنش کردن دیگران
عدم پذیرش اشتباهات خود و تلاش برای سرزنش دیگران، برای شما و کسانی که در اطراف شما فوقالعاده مخرب هستند. با این حال، این یکی از گرایش های انسانی ماست؛ چرا که دوست نداریم نقشی که در شکستیم اعتراف کنیم. افراد موفق کار خود را می پذیرند و این را برایشان احترام می گذارند. آنها اشتباهات خود را بر عهده دارند و از اشتباهاتشان رشد میکنند.
6. اجازه دادن به احساسات در تصمیم گیری
احساسات گاهی اوقات نمی توانند تصمیم درست و منطقی بگیریم، حتی اگر در ذهنمان تلاش کنیم، تصمیم بگیریم اما هم باز احساس می کنم مانند حسادت، نگران و خشم می توانم حتی منطقی ترین افراد را هم آزار خواهد داد، قضاوتشان را خنثی خواهد کرد. در نتیجه تصمیم گیری احساسی و نادرست خواهد شد. افراد موفق به خود اجازه نمیدهند بیش از یک بار به این تله بیافتند.
7. فرسوده شدن
هیچ کس رویای خود را بدون کار و استقامت بسیار به دست نمیآورد. اما افراد موفق به سرعت میگیرند که نیاز به حفظ زندگی دارند. معتاد به کار تنها منجر به استرس درازمدت و درنهایت فرسودگی خواهد شد. وقت خود را صرف بازگشت انرژی و حفظ کنید – زمانی که مصرفش را می بینید.
8. میانبر رفتن
در کسب و کار یا در زندگی هیچ گذرهای سریع وجود ندارد. جستجو برای بر خط یا پرش به جلو به احتمال زیاد شکست می خورد و یا حداقل نتایج خواهد شد. افراد موفق هستند سعی کنند یک بار میانبر بروند، اما وقتی شکستند، یاد میگیرند که شما نمیتوانید خط را دور بزنید.
9. تلاش برای خوشحال کردن همه
همه ما به دنبال تائید دیگران هستیم و همه ما میخواهیم دوست داشته باشیم. اما افراد موفق در اوایل یاد میگیرند که غیرممکن است که همه را خوشحال کنند و راضی نگه دارند. هر کس نظری دارد و از مردم هرگز از شما راضی نخواهند شد. افراد موفق میدانند که برای خوشحالی میدانند که باعث میشوند آنها در کارشان کمتر کارآیی داشته باشند. آنها با بررسی دقیقی که روشنتر و روشنتر میکنند.
10. تغییر ندادن ذهن خود
استقامت برای دستیابی به موفقیت بسیار مهم است، اگر خطی بین مصر بودن و داشتن چشم اندازه سخت و لجبازی وجود داشته باشد. پایداری به شما در دستیابی به اهداف کمک میکند. لجباز بودن و امتناع از تغییر ذهن و ندیدن یک وضعیت باعث شکست شما خواهد شد. ممکن است افراد موفق شوند این اشتباه را یک بار مرتکب کنند اما هرگز تکرار نخواهند کرد.
11. میل به موفقیت سریع
برای بسیاری از افراد دشوار است که موفقیت را به تاخیر بیندازند. به هر حال، ما در دنیایی زندگی می کنیم که انتظار برای چیزی که می خواهیم مسخره و غیر ضروری به نظر می رسد. اما رسیدن به اهداف اصلی زندگی کار سختی است و نیاز به استقامت دارد. افراد موفق تقریباً تک تک لحظات زندگی خود را تحت کنترل دارند.
12. کاری را انجام دهید که به آن علاقه ندارید
درست است که حتی افراد موفق همه بخشهای کار خود را دوست ندارند، اما مطمئناً عمیقاً متعهد هستند و به اهداف و رویاهای نهایی خود علاقه دارند. افراد موفق تقریباً تک تک لحظات زندگی خود را تحت کنترل دارند.
13. دروغ گفتن
همه ما می دانیم که صداقت بهترین سیاست است، اما گاهی اوقات افراد خوب نیز انتخاب های بدی انجام می دهند. گاهی اوقات افراد موفق این را فراموش می کنند، اما دوباره این کار را انجام نمی دهند، زیرا برای شهرت خود ارزش قائل هستند و درک می کنند که احترام و اعتماد بهایی ندارد.
14. مرزها را تنظیم نکنید
تعیین حد و مرز با دیگران به معنای بیان توانایی خود برای نه گفتن و رد در صورت نیاز است. بدون مرزهای سالم، شما تحت الحمایه دیگران هستید و وقت و انرژی خود را صرف کارهایی می کنید که واقعاً نمی خواهید انجام دهید. افراد موفق از محدودیت های خود آگاه هستند و مودب هستند، اما برای دیگران روشن می کنند که این کجاست.
15. سعی کنید کسی باشید که نیستید
وسوسه انگیز است که خود را در تصویری قرار دهید که فکر می کنید دیگران دوست دارند. اما افراد موفق وقتی سعی میکنند کسی باشند که نیستند، به سرعت یاد میگیرند، به احتمال زیاد عاقبت بدی خواهند داشت. تلاش برای اینکه کسی باشید که نیستید غیرقابل اعتماد و غیر متعارف است.
16. داشتن ذهنیت قربانی
افراد موفق ممکن است یک بار به دام نقش قربانی بازی کردن بیافتند اما خیلی زود در خواهند یافت که دارا بودن ذهنیت قربانی به معنای رها کردن کنترل برای گرفتن توجه و همدردی از دیگران و اجتناب از مسئولیت است. پس این افراد برای تصورات غلط یا بیانصافی های دیگران شکایت نخواهند کرد. آنها با تلاش بر شانس پیروز می شوند.
17. وعده بیش از حد و تحویل با کیفیت پایین
یکی از قوانین طلایی برای هر کسب و کاری این است که وعده کمتری داده و بیش از آنچه انتظار می رود ارائه دهد. به این ترتیب شما همیشه بیش از انتظار مشتری عمل کرده اید. اما حتی افراد موفق هم در برخی مواقع متوجه می شوند که قول هایی می دهند که قادر به انجام آن نیستند. این اشتباه بزرگ به شما صدمه می زند و افراد موفق مطمئن خواهند شد که دیگر آن را تکرار نخواهند کرد. اگر تعهدی داده اید، مطمئن شوید که می توانید آن انتظارات را برآورده کنید.
18. درخواست کمک نکنید
هیچ کس بدون کمک دیگران موفق نخواهد شد، اما اغلب به نظر می رسد که ما می خواهیم همه کارها را خودمان انجام دهیم. در ابتدا، افراد موفق ممکن است آنقدر سرسخت باشند که اجازه ندهند دیگران به آنها کمک کنند. با این حال، آنها به زودی این درس را خواهند آموخت که همه ما به کمک نیاز داریم و همه ما باید مایل باشیم به دیگران کمک کنیم.
19. تصویر بزرگ را نبینید
گم شدن در شلوغی روز و نادیده گرفتن تصویر بزرگ و اهداف اصلی خود آسان است. اما افراد موفق به روزه خود باز می گردند. آنها می دانند که همیشه باید اهداف اصلی خود را سرلوحه ذهن خود قرار دهند. آنها اولویت های روزانه را تعیین می کنند و اطمینان حاصل می کنند که به سمت اهداف مهم حرکت می کنند.با شنیدن این صوت و انجام این کار ساده تو کسب و کارتون پیشرفت کنید !
20. رقبا را به عنوان دشمن ببینید
یکی از رایج ترین اشتباهاتی که در تجارت و زندگی مرتکب می شویم این است که انرژی خود را روی “شکست دادن” یک رقیب متمرکز می کنیم. افراد موفق تقریباً هر موقعیتی را کنترل می کنند. درست است که باید به صنعت توجه کنید، اما وقتی رقبای خود را دشمن نمی بینید، می توانید بر درک بهتر و بهبود نقاط ضعف خود تمرکز کنید.
21. تلاش برای تعمیر چیزی که برای همیشه شکسته است
شما زمان، انرژی و پول زیادی را روی چیزی سرمایه گذاری کرده اید و متعهد به موفقیت آن هستید. تنها مشکل این است که برای همیشه خراب است. شما تسلیم نمی شوید زیرا نمی خواهید آنچه را که روی آن سرمایه گذاری کرده اید از دست بدهید. این یک اشتباه هزینه اشتباه است. هر چه زودتر آن را رها کنید، منابع کمتری را برای چیزی تلف می کنید که به جایی نمی رسد.
22. بی توجهی به بودجه
اشتباهات مالی رایج هستند و حتی افراد موفق نیز مرتکب اشتباهات مالی می شوند و این موضوع در کسب و کار های کوچک رایج است. اما هر کسی که قصد دارد به هدف خود برسد، به سرعت ارزش یک بودجه را یاد خواهد گرفت. چه افراد منابع مالی خود را داشته باشند و چه کسب و کارشان بودجه عملیاتی جامعی داشته باشد، افراد موفق یک برنامه مالی مبتنی بر درآمد دارند.
23. اولویت های دیگران را بالاتر از اولویت های خود قرار دهید
مفید بودن و کمک به اطرافیان در مواقعی که به آن نیاز دارند یک چیز است، اما همیشه اولویت دادن به دیگران چیز دیگری است. افراد موفق تقریباً هر موقعیتی را کنترل می کنند. مهم این است که روی خودتان و اولویت هایتان کار کنید.
24. صادق نبودن با خود
شناخت خودت باید ساده ترین کار دنیا باشد. بالاخره ما در ذهن خودمان زندگی می کنیم. اما گاهی اوقات ما حتی حقیقت را از خود پنهان می کنیم زیرا نمی خواهیم واقعیت تلخ را در مقابل خود ببینیم. افراد موفق در کنترل سرنوشت خود هستند. در واقع، موفقیت در توانایی شما در شناخت و پذیرش خود در سطح عمیق است.
25. به کارهای کوچک توجه زیادی داشتن
زندگی کوتاه تر از آن است که در مورد چیزهای بی اهمیت و یا نگران چیزهای کوچک وسواس داشته باشید. اگر تنها کاری که انجام می دهید این است که روی چیزهای کوچک تمرکز کنید و مسائل بزرگ پیش روی خود را نادیده بگیرید، در این صورت وقت و انرژی ارزشمند خود را هدر داده اید. افراد موفق تقریباً هر موقعیتی را در زندگی خود کنترل می کنند.در آخر این ویدیو را برای شما آماده کرده ایم.
26.عدم برنامهریزی مالی
عدم برنامهریزی مالی مهمترین اشتباه کارآفرینان است که میتواند به شدت یک بیزنس را تهدید کند. در زیر تأثیرات عدم برنامهریزی مالی را بر کارآفرینی بررسی میکنیم:
- عدم کنترل هزینهها: برنامهریزی مالی به کارآفرین کمک میکند تا هزینههای خود را به طور صحیح پیشبینی و کنترل کند. با عدم برنامهریزی مالی، کارآفرین ممکن است هزینههای خود را نادرست تخمین بزند یا آنها را به طور کامل در نظر نگیرد. این میتواند منجر به بروز هزینههای ناخواسته، افزایش هزینهها و نقصان در سرمایهها شود. در نتیجه، کارآفرین ممکن است با مشکلات مالی روبرو شود که منجر به کاهش سودآوری و برداشت منابع مالی برای رشد و توسعه کسبوکار میشود.
- عدم برنامهریزی درآمد: برنامهریزی مالی به کارآفرین کمک میکند تا درآمد خود را پیشبینی و مدیریت کند. با عدم برنامهریزی مالی، کارآفرین ممکن است درآمد خود را به طور نادرست تخمین بزند یا عوامل مهمی مانند تغییرات بازار را در نظر نگیرد. این میتواند به ناپایداری در جریان نقدی، ناتوانی در پرداخت صورتهای مالی و عدم توانایی در تأمین منابع مالی برای رشد و توسعه کسب و کار منجر شود.
27.انفاق بیرویه و بدون بررسی
انفاق بیرویه و ناسازگار با وضعیت مالی میتواند به شدت کارآفرینی را تهدید کند. در زیر تأثیرات انفاق بیرویه را بر کارآفرینی بررسی میکنیم:
- نقص در منابع مالی: انفاق بیرویه و بیبرنامه میتواند منجر به نقصان منابع مالی در کسبوکار شود. وقتی که کارآفرین بدون برنامهریزی و کنترل منابع، به شکل ناشیانه و بیرویه خرج میکند، احتمالاً به سرعت منابع مالی خود را به پایان میرساند. این میتواند منجر به ناکارآمدی در اجرای فعالیتها، ناتوانی در پرداخت بدهیها، ناموجودی مواد و تجهیزات ضروری و حتی تعطیلی کسبوکار شود.
- بدهیهای پرداخت نشده: انفاق بیرویه میتواند منجر به بدهیهای پرداخت نشده و تجاوز از سقف توانایی پرداخت در کسبوکار شود. وقتی که کارآفرین به طور ناسازگار با درآمد و منابع خود هزینه میکند، احتمالاً نمیتواند بدهیهای خود را به موقع پرداخت کند. این میتواند منجر به افت اعتبار، تعریض شدن منابع مالی برای پرداخت بدهیها و مشکلات حقوقی و قانونی شود که در نهایت به تهدید وجود کسبوکار منجر میشود.
- ناپایداری مالی: انفاق بیرویه میتواند منجر به ناپایداری مالی در کسبوکار شود. وقتی که کارآفرین بدون برنامهریزی و کنترل، منابع مالی را به شکل ناسازگار و ناسازگار مصرف میکند، کسبوکار نمیتواند به طور پایدار به فعالیت خود ادامه دهد. ناپایداری مالی میتواند منجر به ناموفقیت در تأمین منابع، کاهش سودآوری، ناتوانی در رشد و توسعه کسبوکار و در نهایت تعطیلی منجر شود.
28.نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی
نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی میتواند به شدت کارآفرینی را تهدید کند. در زیر تأثیرات نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی را بر کارآفرینی بررسی میکنیم:
- نقصان جریان نقدی: مدیریت نقدینگی به کارآفرین کمک میکند تا جریان نقدی خود را پیشبینی و کنترل کند. با نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی، کارآفرین ممکن است به تأخیر بیفتد در دریافت وجوه از مشتریان، نادرستی در تعیین قیمت، عدم کنترل هزینهها و عدم برنامهریزی درآمد. این میتواند منجر به نقصان جریان نقدی و کمبود وجوه نقد در کسبوکار شود. در نتیجه، کارآفرین ممکن است با مشکلات پرداخت به عوامل مختلف روبرو شود و نتواند به طور کافی منابع مالی را تأمین کند.
- افت اعتبار: نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی میتواند منجر به افت اعتبار کارآفرین و کسبوکار شود. وقتی که کارآفرین نمیتواند به موقع بدهیها یا تعهدات مالی خود را پرداخت کند، قابلیت اعتماد مشتریان، تأمینکنندگان و همکاران ممکن است کاهش یابد. این میتواند منجر به کاهش فرصتهای تجاری، افزایش شرایط ناگوار در مذاکرات قراردادها و ناتوانی در جذب منابع مالی بیشتر شود.
- ناتوانی در سرمایهگذاری و رشد: مدیریت نقدینگی نقش مهمی در توانایی سرمایهگذاری و رشد کسبوکار دارد. با نادیده گرفتن مدیریت نقدینگی، کارآفرین ممکن است در سرمایهگذاریهای ضروری برای توسعه کسبوکار تأخیر کند یا ناتوان شود. عدم توانایی در سرمایهگذاری مناسب میتواند به کاهش رقابتپذیری، از دست دادن فرصتهای رشد و کاهش سهم بازار منجر شود.
29.عدم توجه به مالیات
عدم توجه به مالیات در کارآفرینی میتواند به شدت کسبوکار را تهدید کند و عواقب جدی برای کارآفرین به همراه داشته باشد. در زیر نحوههایی که عدم توجه به مالیات میتواند کارآفرینی را تهدید کند را بررسی میکنیم:
- پرداخت جرائم مالیاتی: عدم رعایت قوانین و مقررات مالیاتی میتواند منجر به پرداخت جرائم مالیاتی شود. دولتها و مقامات مالیاتی در تشخیص و تحقیق در مورد تخلفات مالیاتی بسیار دقیق هستند و در صورتی که کشف شود که کسبوکار شما مقادیر مالیاتی را از دست داده یا نادرست گزارش کرده است، ممکن است شما را به پرداخت جرائم مالیاتی و جریمه مالی متعلقه ملزم کنند. این میتواند باعث ضرر مالی بزرگی برای کسبوکار شما شود و حتی در برخی موارد میتواند به از دست دادن شما از طریق تعقیبات قانونی منجر شود.
- افزایش هزینهها و کاهش سودآوری: عدم توجه به مالیات میتواند به افزایش هزینههای کسبوکار منجر شود. برای مثال، عدم احراز هویت در مقابل مقامات مالیاتی یا عدم ارائه اسناد مالی و گزارشهای مالی صحیح ممکن است منجر به اعمال جریمهها و هزینههای قابل اجتناب مالیاتی شود. همچنین، در صورتی که مقامات مالیاتی ایرادی در گزارشهای مالی کسبوکار شما بیابند، ممکن است بخواهند مبالغ بیشتری را به عنوان مالیات دریافت کنند که این موضوع به کاهش سودآوری شما منجر میشود.
- تاثیر بر اعتبار و روابط عمومی: عدم رعایت قوانین مالیاتی میتواند منجر به ایجاد تاثیرات منفی بر روابط عمومی و اعتبار کسبوکار شما شود. این میتواند باعث از دست دادن اعتماد مشتریان، همکاران تجاری و حتی سرمایهگذاران شود. در دنیای کسبوکار روابط عمومی و اعتماد بسیار ارزشمند هستند و عدم رعایت قوانین مالیاتی میتواند باعث ضعف این اعتماد، آسیب رسیدن به تصویر برند و شکستن ارتباط با مشتریان و شرکای تجاری شما شود.
- ریسک قانونی: عدم رعایت قوانین مالیاتی میتواند کارآفرین را در معرض ریسک قانونی قرار دهد. تخلفات مالیاتی ممکن است باعث شکایتها، تحقیقات قضایی و مشکلات حقوقی شود که این موضوع به هزینههای قابل اجتناب و زمان برای کسبوکار منجر میشود. همچنین، در صورتی که مراجع قضایی به این نتیجه برسند که شما قصد نادرستی در ارزیابی و پرداخت مالیاتها داشتهاید، ممکن است مجازاتهای سنگین تری مانند جریمه یا حبس را تحمل کنید.
- اثرات سازمانی: عدم توجه به مالیات میتواند تأثیرات منفی بر سازمان کسبوکار شما داشته باشد. این میتواند باعث کاهش رضایت کارکنان، ایجاد ناهماهنگی در سازمان و افزایش ریسکهای داخلی و خارجی شود. همچنین، در صورتی که مقامات مالیاتی مشکلی در گزارشهای مالی و اظهارنامههای مالی شما بیابند، ممکن است بررسیهای مالیاتی گستردهتری در مورد کسبوکار شما صورت بگیرد که این موضوع به تعطیلی موقت یا دائم کسبوکار شما منجر میشود.
30.نادیده گرفتن تحلیل و بررسی مالی
نادیده گرفتن تحلیل و بررسی مالی میتواند به شدت کارآفرینی را تهدید کند. در زیر تأثیرات عدم توجه به تحلیل و بررسی مالی را بر کارآفرینی بررسی میکنیم:
- عدم شناخت واقعیتهای مالی: تحلیل و بررسی مالی به کارآفرین اطلاعات مهمی درباره وضعیت مالی و عملکرد کسبوکار ارائه میدهد. با نادیده گرفتن این تحلیل، کارآفرینان از وضعیت دقیق درآمد، هزینهها، سود، بدهیها و سایر جنبههای مالی غافل میشوند. این اطلاعات به کارآفرین کمک میکنند تا تصمیمگیریهای بهتری در مورد مدیریت مالی، جذب سرمایه، برنامهریزی مالی بلندمدت و استراتژیهای رشد بگیرند. بدون داشتن این اطلاعات، کارآفرین ممکن است تصمیمهای نادرستی در مورد بهترین سرمایه گذاری با 10 میلیون، تجهیزات، نیروی کار و موارد دیگر بگیرد که میتواند به عواقب مالی و عملکرد ناامیدکننده در آینده منجر شود.
- عدم تشخیص مشکلات مالی: تحلیل و بررسی مالی به کارآفرین کمک میکند تا مشکلات مالی را در کسبوکار خود تشخیص دهد. این تحلیل میتواند نقاط ضعف و نقاط قوت مالی را شناسایی کند و به کارآفرین این امکان را میدهد تا برنامههای مناسبی برای بهبود وضعیت مالی اجرا کند. با نادیده گرفتن تحلیل مالی، ممکن است مشکلات مالی مهمی مانند رشد نارس، عدم پایبندی به بودجه، بدهیهای پرداخت نشده و غیره را نادیده بگیرید. این مشکلات میتوانند به تدریج بزرگتر شده و به کارآفرین منجر به مشکلات جدی مالی و اداری شوند که ممکن است منجر به تعطیلی کسبوکار شود.
- عدم توانایی جذب سرمایه: تحلیل و بررسی مالی مهمترین اسنادی است که سرمایهگذاران و بانکها در نظر میگیرند تا تصمیم بگیرند آیا باید در کسبوکار سرمایهگذاری کنند یا خیر. با نادیده گرفتن تحلیل مالی، کارآفرین میتواند با نادیده گرفتن تحلیل و بررسی مالی، کسبوکار خود را در معرض تهدید قرار دهد.
چگونگی مدیریت نقدینگی در کارآفرینی
مدیریت نقدینگی یکی از عوامل کلیدی در کارآفرینی است که برای بقا و رشد پایدار کسبوکار بسیار اهمیت دارد. در ادامه، به برخی اصول و روشهای مدیریت نقدینگی در کارآفرینی میپردازیم:
- بودجهبندی دقیق: برای مدیریت نقدینگی بهتر، بودجهبندی دقیق و صحیح ضروری است. در ابتدا، بودجه سالانه یا دورهای خود را تهیه کنید و تمامی هزینهها و درآمدها را بهطور دقیق در آن در نظر بگیرید. این شامل هزینههای ثابت و متغیر، درآمدها، مالیات، حقوق و دستمزد و سایر هزینههای مرتبط با کسبوکار است. با داشتن بودجه دقیق، میتوانید هزینهها را کنترل کنید و پیشبینیهای دقیقتری در مورد نیازهای نقدی داشته باشید.
- مدیریت زمان برداشت و واریز: زمان برداشت و واریز وجوه نقدی یکی دیگر از عوامل مهم در مدیریت نقدینگی است. باید توجه داشت که درآمد و فروش شما ممکن است با تاخیر دریافت شود، در حالی که هزینهها و پرداختها به موقع باید انجام شوند. بنابراین، مهم است که زمان برداشت و واریز وجوه را برنامهریزی کنید و در صورت امکان، از روشهایی مانند تعیین شرایط پرداخت به مشتریان، تسهیلات اعتباری و مدیریت موجودی صحیح استفاده کنید.
- کنترل هزینهها: بررسی و کنترل هزینهها یکی از اصول اساسی مدیریت نقدینگی است. شناخت دقیق هزینههای ثابت و متغیر، شناسایی هزینههای غیرضروری و کاهش هزینههای اضافی میتواند به مدیریت نقدینگی بهتر و صرفهجویی در منابع کمک کند. در این راستا، میتوانید از روشهایی مانند مذاکره با تأمینکنندگان، بهبود روشهای تولید و عملیات، بهرهوری بهتر در استفاده از منابع و کاهش هزینههای ناخالص استفاده کنید.
- برنامهریزی برای بحرانهای مالی: همواره باید برنامهریزی برای بحرانهای مالی در مدیریت نقدینگی قرار داد. بحرانهای مالی ممکن است در هر لحظه رخ دهند و برای مقابله با آنها باید برنامههای اضطراری و راهکارهایی را در نظر داشته باشید. این ممکن است شامل ایجاد یک صندوق اضطراری مالی، انجام تخفیفهای ویژه برای جذب مشتریان جدید، تسهیلات اعتباری و مذاکره با بانکها و اعتبارات تجاری باشد.
- پیشبینی و تحلیل نقدینگی: برای مدیریت نقدینگی بهتر، باید توانایی پیشبینی و تحلیل نیازهای نقدی را داشته باشید. با بررسی و تحلیل درآمدها و هزینهها، میتوانید الگوها و روندهای مالی را شناسایی کنید و به طور دقیق پیشبینی کنید که در آینده چه نیازهای نقدی خواهید داشت. این کار میتواند به شما کمک کند تا تامین منابع مالی را بهینهتر تخصیص دهید و در مواجهه با نیازهای نقدی احتمالی، آمادگی داشته باشید.
- ایجاد روابط مؤثر با نهادهای مالی: برقراری روابط مؤثر با بانکها، مشاوران مالی و سایر نهادهای مالی میتواند در مدیریت نقدینگی کارآفرینی کمک کند. این روابط میتوانند شامل انجام مذاکرات برای دریافت تسهیلات اعتباری، مشاوره مالی در مورد بهینهسازی ساختار مالی و مدیریت ریسک باشد.
همچنین، مدیریت نقدینگی به دقت و پیوستگی نیاز دارد و باید بهروزرسانیهای منظمی در مورد وضعیت مالی کسبوکار انجام دهید. همچنین، مشاوره از حسابداران و متخصصان مالی نیز میتواند در مدیریت نقدینگی کمک کند.
سخن پایانی
برای موفقیت در کارآفرینی می بایست ابتدا بیاموزیم که از تکرار اشتباهات گذشتگان درس بگیریم. امیدواریم این مطلب برای شما کارآفرینان ایرانی عزیزان مفید واقع شده باشد. ما در این مقاله تلاش کردیم با توضیح و بررسی اشتباهات رایج و مهلک کارافرین ها به شما دوستان در مسیر ایجاد کسب و کار شخصی خود نهایت کمک را بکنیم
سوالات متداول
-
چه تعداد از کارآفرینان ایرانی به مدیریت نقدینگی کافی توجه نمیکنند؟
از تحقیقات نشان میدهد که تعداد زیادی از کارآفرینان ایرانی به مدیریت نقدینگی کافی توجه نمیکنند.
-
آیا عدم توجه به مدیریت نقدینگی باعث مشکلات مالی در کسبوکار میشود؟
بله، عدم توجه به مدیریت نقدینگی میتواند منجر به مشکلات مالی، افت اعتبار و ناتوانی در سرمایهگذاری و رشد کسبوکار شود.
-
چه راهکارهایی برای بهبود مدیریت نقدینگی در کارآفرینان ایرانی وجود دارد؟
راهکارهایی مانند بودجهبندی دقیق، پیشبینی و کنترل جریان نقدی، استفاده از سیستمهای مدیریت مالی، قراردادهای مالی مناسب و همکاری با مشاوران مالی میتواند بهبود مدیریت نقدینگی را در کارآفرینان ایرانی بهبود بخشد.