
چگونه مهارت فروش کسب کنم؟
مهارتهای فروش بستگی به نوع کالا دارد. خیلی مهم است که چه چیزی را میفروشید، کیفیت آن، مزایا و فوایدش چیست. به صورت آنلاین و مجازی میفروشید یا به صورت حضوری؟

اگر میخواهید در فروش مهارت پیدا کنید و فروشتان روزبهروز بالا برود و پولدار شوید،یادتان باشد که روابط خیلی در فروش مهماند.
چرا که فروش یعنی فروش رابطه. اما دلیلش چیه؟ خب اگر شما یک مشتری معمولی باشید و اشتباهات زیادی مرتکب شدهاید، مثلا: چیزهای بدی خریداری کردهاید که کار نکرده و فهمیدید که مناسب نیستند، یا قادر نبودید که تعمیر یا سرویسدهیشان کنید. پس وقتی که سراغ یک مشتری میروید یا مشتری به سمت شما میآید، باید بدانید که مشتریها شکاک هستند، و باید یک رابطه مبنی بر اعتماد ایجاد شود. و چیزی که امروزه فهمیدیم این است که آنان میتوانند همان کالاهایی که شما میفروشید را از فروشگاههای دیگری بخرند ولی اون چیزی که باعث میشود از شما بخرند این است که شما را دوست دارند و به شما ایمان و اعتقاد دارند و حرفتان ر اباور میکنند.
مهارتهای فروش:
۱- فرهنگ فروش: همه ما انسانها از فرهنگ فروش برخورداریم و هر روز خیلی چیزها رو میفروشیم. برای مثال: شما هر روز که از خواب بلند میشوید با سلام کردن به دیگران، آرزوی سلامتی را به دیگران میفروشید. پس در طول روز شما هم خیلی چیزها را میفروشید. اما اینبار یه جور دیگه بفروشید که به پول ختم شود.
۲-فن بیان در فروش: فن بیان خیلی در فروش مهم، به کمک بیان عالی میتوانید مشتری را به خرید ترغیب کنید و راندمان فروشتان را بالا ببرید.
۳- صداقت: صداقت تنها چیزی است که باعث میشود شما نزد مشتریانتان اعتبار کسب کنید. صداقت، نقش مهمی افزایش فروش دارد. وقتی مشتری در کلام شما صداقت را حس کند، بهتر اطمینان میکند و راحتتر از شما خرید خواهد کرد.
۴- قانع کردن خود به عنوان مشتری: کیفیت محصولات و کالایی که عرضه میکنید در درجهی اول باید به گونهای باشد که خود را به عنوان مشتری مجاب به خرید و استفاده کنید. یعنی خود را جای مشتری بگذارید که آیا حاضر به خرید چنین محصولی هستید یا خیر؟ از طرفی وقتی شما کیفیت محصول خود را موقع استفاده درک کردهاید، راحتتر مشتری را مجاب به خرید خواهید کرد.
۵- اطمینان دادن به مشتری و جلب رضایت مشتری: اگر موقع فروش به مشتری این اطمینان را بدهید که کالای شما باکیفیت است و فلان خصوصیات و مزایا را دارد. نه تنها از شما خرید خواهد کرد بلکه کالای شما را به دیگران معرفی میکند و مشتریهای شما افزایش خواهند یافت.
۶- تضمین فروش: هنگام فروش کالای خود چون از کیفیت کالای خود اطمینان دارید. پس با خیالی آسوده محصول خود را تضمین کنید. مثلا به مشتری بگویید: چنانچه طبق طریقه مصرف از کالا استفاده کردی و از کیفیت آن محصول راضی نبودی و …. میتوانید محصول را برگردانید و کل هزینه به شما عودت داده میشود. و یا اگر مشتری تخفیف خواست به او بگویید: اگر تخفیف بدم الان خرید میکنید؟ اگر گفت آره پس چند درصد بهش تخفیف بدهید (تضمین فروش و تخفیف به ازای پرداخت در همان زمان).
۷- هوشمند عمل کردن: این مهارت زمینهساز پول درآوردن و ثروتمند شدن است. که با یادگیری و بهبود امر فروش میتوان به درآمد رسید، پس باید به گونهای عمل کنید که تا تنور گرم نون و بچسبونید.
۸- هدفتان فقط فروش نباشد: سعی کنید اول نیاز مشتری را بشناسید بعد متناسب با نیازش، به آنان محصولات خود را معرفی کنید.
۹- مانند یک فروشندهی عالی فکر کنید.
۱۰- با تمام وجودتان به فروش محصولاتتان باور داشته باشید: فروشندگان بزرگ، به محصولات و کالاهایی که عرضه میکنند اعتقاد و کالا و خدمات خود را باور دارند و به مشتریان خود هم اعتقاد دارند و از همه مهمتر خودشان و توانمندیشان را باور میکنند. میدانند که در فروش میتوانند به موفقیت برسند.
۱۱- بهترینها را بفروشید: خیلی مهم است که چه کالایی میفروشید و از چه میزان کیفیت، برخوردار است. به قول امام صادق (ع) که میفرماید: آنچه که برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندید و آنچه که برای خود نمیپسندید برای دیگران هم نپسندید. همیشه قبل از فروختن کالا، خود را جای مشتری بگذارید.
۱۲- همیشه به بهترین شکل آماده پاسخگویی به سوالات مشتریان باشید.
۱۳- از تجربیات مشتریان قبلی درس بگیرید: یادتان باشد حتی اگر کالایی به مشتریان خود نفروشید، میتوانید از آنها تجربهها کسب کنید. تجربهها را برای مشتریان بعدی و فروش هرچه بهتر و بیشتر استفاده کنید و کالای خود را بفروشید. پس در برخورد با هر مشتری یا پول بدست میآورید یا تجربه.
مواردی که مانع از فروش شما میشوند عبارتند از:
۱- بیاعتمادی:
بدون جلب اعتماد مشتری فروش یک محصول هزار تومانی هم دشوار است.
اما با کسب اعتماد راحت میتوانید محصولات خود را بفروشید حتی اگر محصولات شما قیمتی میلیونی داشته باشد. افرادی که مهارت فروش ندارند و یا از اعتماد بهنفس برخوردار نیستند و یا نسبت به محصولاتی که میفروشند بیاعتمادند؛ یا ترس از شنیدن جواب منفی، ترس از شکست، عدم تمایل به قطع ارتباط با مشتری و عدم اطلاع از زمان و چگونگی خاتمه آن را دارند، نمیتوانند در فروش به موفقیت برسند.
۲- استفاده از عکسهای نامناسب برای تبلیغ محصولات خود: عکس محصول باید مناسب با پس زمینه سفید باشه. به گونهای باشد که خودش، خودش را تبلیغ کند.
۳- نداشتن یک پیشنهاد ویژه و تبلیغ کالا به صورت یکنواخت یا تکراری
۴- معرفی بدمحصولات
۵- مبهم و سخت بودن خرید
۶- و….
موارد بیان شده خیلی در فروش موثرند. رعایت کردن آنها باعث ارتقاء فروش و کسبوکار شما میشوند و مشتریان زیادی را به سمت شما فرا میخواند. ولی عدم رعایت آنها باعث راکد شدن کار شما و فروش کم میشود.